Wij verhuren het volgende Verreikers

Verreiker huren?

Op zoek naar een verreiker om te huren? Een verreiker is een multifunctionele machine die flexibel is en zware lasten kan tillen en verplaatsen. Dus heb je een veelzijdige machine nodig? Lees dan snel verder. Nog niet zeker of een verreiker bij jouw uitdaging past? Of persoonlijk advies over welke verreiker aan jouw wensen voldoet? Een van onze specialisten helpt je graag.

Neem direct contact op

Wij helpen u graag met advies op maat.

Bel met Remco: 0342-784202 of mail planning@vanginkelbv.nl

  • Hijsvermogen op maat
  • Op elk terrein
  • Op elk vakgebied
  • Kwaliteit en veiligheid

Wat is een verreiker?

Een verreiker is een veelzijdige machine die gebruikt wordt voor het tillen van zware gewichten. Wat hem onderscheidt van bijvoorbeeld een hoogwerker, is zijn capaciteit om zware lasten te tillen, waardoor hij een echte krachtpatser is. Bovendien is de verreiker multi-inzetbaar en kan hij met de juiste voorzetstukken functioneren als hoogwerker, shovel, heftruck of hijskraan.

De telescooparm van de verreiker, die kan uitschuiven, zorgt ervoor dat de last naar de gewenste plek kan worden gehesen. Dit geeft de verreiker de mogelijkheid om op plekken te komen waar dat anders niet mogelijk zou zijn. Bij Van Ginkel zijn er verreikers beschikbaar die tot wel 26 meter hoog kunnen reiken!

Hoe werkt een verreiker?

Een verreiker wordt aangedreven door een krachtige motor die ervoor zorgt dat de machine goed kan manoeuvreren en de telescooparm kan bewegen. De bediening van een verreiker is relatief eenvoudig en kan worden uitgevoerd vanuit de cabine van de machine. Een verreiker bij Van Ginkel huur je bemand of onbemand.

Een belangrijk onderdeel van de verreiker is de stabiliteit. Door de dikke banden met veel profiel en de stempels aan de zijkant staat de verreiker altijd waterpas, zelfs op ongelijk terrein. Dit zorgt ervoor dat de machine veilig en stabiel kan werken, zelfs met zware lasten.

Door de grote reikwijdte van de telescooparm kan een verreiker op moeilijk bereikbare plaatsen komen en kunnen zware lasten op een veilige en efficiënte manier worden getild en verplaatst. Daarnaast is de machine multi-inzetbaar en kan hij met de juiste voorzetstukken voor verschillende taken worden gebruikt.

Verschillende type verreikers

Er bestaan verschillende soorten verreikers, namelijk roterende en starre verreikers.

Roterende verreiker

Een roterende verreiker heeft een bovenwagen met een cabine en een mast die 360 graden kan draaien. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk op plekken te komen die anders moeilijk bereikbaar zijn.

Starre verreiker

Een starre verreiker is relatief flexibel, maar heeft een cabine en arm die niet om hun as kunnen draaien. Hierdoor is een starre verreiker beter geschikt voor het tillen van zware lasten en minder geschikt voor lastig bereikbare plekken.

Voorzetstukken voor verreikers

Dankzij de verschillende voorzetstukken die beschikbaar zijn, zijn verreikers bijzonder veelzijdige machines. Zo kan een lier worden gebruikt om eenvoudig zware lasten te hijsen, terwijl vorken ideaal zijn voor het verplaatsen van pallets, waardoor de verreiker kan functioneren als heftruck. Voor het verplaatsen van grond of puin kan een grondbak als voorzetstuk worden gebruikt. Met al deze mogelijkheden is de verreiker geschikt voor vrijwel elke toepassing.

Ons assortiment voorzetstukken omvat onder andere de jip balk, die de reikwijdte van de verreiker vergroot, de jip lier, waarmee zware lasten veilig en efficiënt kunnen worden gehesen, en het vorkenbord, dat geschikt is voor het verplaatsen van allerlei soorten goederen. Daarnaast hebben we ook een werkbak, die kan worden gebruikt voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden op hoogte.

Flexibele verreikers

Beide type verreikers zijn relatief wendbaar. Dit komt doordat de wendbaarheid ook wordt bepaald door de besturingsopties. De besturingsopties bepalen hoe de verreiker beweegt. Zo kan de verreiker bestuurt worden met de voorwielen. De voorwielen bepalen dan de richting. Dit is de beste keuze als je met een verreiker de weg op gaat. De verreiker is dan het minst flexibel.

Het is ook mogelijk om een verreiker te besturen met de voor- en achterwielen. Hierdoor heeft de verreiker een kleine draairadius. Dit is ideaal voor een terreinlocatie.

Het meest flexibel is de verreiker met krabbesturing. Hierdoor kan de verreiker zijwaarts bewegen. Hierdoor is bochten maken overbodig. Krabbesturing is perfect voor kleine en smalle ruimtes.

Voordelen van een verreiker

Een verreiker kan zowel hoog als ver tillen. Een verreiker is een veelzijdige machine door verschillende voorzetstukken. Een verreiker is multi-inzetbaar. Heb je zowel een kraan als een heftruck nodig? Met een verreiker heb je twee in één.

Verschil tussen heftruck en verreiker

Een verreiker met vorken kan functioneren als heftruck, maar het grote voordeel van een verreiker is dat deze in staat is om op veel grotere hoogte en afstand te hijsen dan een standaard heftruck. Daarentegen heeft een heftruck een kleinere draaicirkel en is deze compacter dan een verreiker.

Manitou verreikers

Bij Van Ginkel ben je ook aan het juiste adres voor het huren van Manitou verreikers. Met een breed assortiment aan verreikers, waaronder de Manitou MT 625, MT 932, MRT 3570, MT 1440 en de MRT2150, hebben wij voor elke klus de juiste machine.

Toepassingen voor verreikers

Net als bij een hoogwerker waarmee je mensen omhoog kunt tillen, til je met een verreiker ook mensen omhoog. Een verreiker kan zware lasten zowel heffen als hijsen, maar ook mensen kan hij omhoog tillen. Hierdoor zijn verreiker voor vele toepassingen te gebruiken. Zo worden verreikers veel gebruikt om zonnepanelen schoon te maken. Hiervoor werkt een verreiker uitstekend omdat deze horizontaal kan bewegen en ook werkt op RUW-terrein.

Verreiker huren

Een verreiker huren is ideaal voor asbestsanering, dak- en wandbeplating, utiliteits- en woningbouw, beton- weg en waterbouw en bijvoorbeeld ook gipstransport.

Vul uw gegevens in als u wilt weten welk type verreiker bij uw uitdaging past. Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.