Wij verhuren het volgende Verreikers

Verreiker huren particulier?

Wilt u een verreiker huren als particulier? Bij ons is dat geen probleem! Wij bieden roterende verreikers inclusief machinist en exclusief machinist aan. Ontdek ons aanbod met zowel roterende verreikers als starre verreikers.  

Neem direct contact op

Wij helpen u graag met advies op maat. Bel met Joas: 0342-784201 of mail kranen@vanginkelbv.nl

  • Hijsvermogen op maat
  • Op elk terrein
  • Op elk vakgebied
  • Kwaliteit en veiligheid

Wat is een verreiker?

Als u als particulier een verreiker huurt kunt u verschillende uiteenlopende taken uitvoeren en kunt u zware gewichten tillen. In vergelijking met een hoogwerker is een verreiker veel sterker. Zo kunnen hoogwerkers vaak 200 kg tillen, en verreikers wel 5.000 kg. Naast het feit dat de verreikers zo sterk zijn, kan je ze ook voor veel verschillende werkzaamheden gebruiken. U kunt verreikers inzetten als hoogwerker, shovel, heftruck of hijskraan. Dit is mogelijk door de verschillende soorten voorzetstukken die u kunt koppelen aan de verreiker. Een verreiker heeft een telescopische mast. Dit houdt in dat de mast uitschuifbaar is zodat je de last verder weg kan plaatsen. Ons assortiment strekt tot verreiker met maar liefst 26 meter.

Hoe werkt een verreiker?

Verreikers kunnen op verschillende manieren bewegen. Zowel de telescopische arm als de voorzetstukken kunnen omhoog en omlaag. Bij roterende verreikers kan de telescopische mast ook naar links en rechts roteren. De voorzetstukken kan je apart bedienen. De banden van verreikers hebben een ruw profiel, hierdoor kunt u de verreiker op ruw terrein besturen. Door de stempels van de verreiker kunt u ook op ruw terrein, waterpas werken.

Voorzetstukken voor verreikers

Verreikers zijn door de grote variatie aan voorzetstukken heel veelzijdig. Zo kan je een lier aan de verreiker bevestigen, en uw lasten hijsen als een kraan. Voor zware pallets verplaatsen is het ideaal om een vorkenbord te gebruiken. De verreiker werkt dan hetzelfde als een heftruck. Ook kan je een puinbak aan een verreiker koppellen. Daar kunt u al uw grond/puin mee verplaatsen. Bij ons kunt u als particulier de volgende voorzetstukken huren:

  • Jip balk
  • Jip lier
  • Grondbak
  • Vorkenbord
  • Werkbak

Verschillende type verreikers

Ons assortiment is onder te verdelen in twee soorten verreikers: roterende en starre verreikers

Roterende verreiker

Een roterende verreiker kan de telescoopmast en de cabine naar links en naar rechts draaien. Hierdoor heeft u een groter bereik dan bij een starre verreiker en wordt het makkelijker om op moeilijk bereikbare plekken te komen.

Starre verreiker

Een starre verreiker is compact en voordelig. Deze verreikers kunt u zelf bedienen en worden dan ook niet met machinist verhuurd. Het is een verreiker waar de mast niet naar links en rechts kan roteren maar alleen omhoog en omlaag, en in,- en uitschuiven kan.

Flexibele verreikers

Verreikers zijn flexibel en wendbaar, door de verschillende besturingsopties is het mogelijk om in hele krappe hoeken te komen. Zo hebben verreikers de mogelijkheid om alleen met hun voorwielen te sturen. Dit is ideaal als u lange stukken op de weg moet rijden, zodat het sturen niet zo gevoelig is.

De verreikers hebben ook de optie om zowel voor,- als achterwielen te sturen. Hierdoor heeft de verreiker een kleine draaicirkel. Dit is perfect wanneer u scherpe bochten wilt maken.

Verreikers hebben als derde besturingstand de krabbesturing: met deze stand kan de verreiker de wielen allemaal dezelfde kant op sturen, en kan de verreiker dus zijwaarts rijden. Dit is perfect wanneer u zijwaarts een krappe ruimte in moet.

Voordelen van een verreiker

Samengevat heeft u belangrijke voordelen met de verreiker: een verreiker is in staat om hoog en ver te tillen. Een verreiker is doormiddel van de vele voorzetstukken in staat om verschillende werkzaamheden uit te voeren.

Verschil tussen heftruck en verreiker

Een verreiker en een heftruck hebben allebei een vorkenbord. Wat is het verschil? De verreiker kan de mast horizontaal uitschuiven. Dit zorgt voor een veel groter bereik. Het voordeel van een heftruck is dat heftrucks een stuk compacter zijn.

Toepassingen met verreikers

U kunt verreikers ook inzetten als een hoogwerker. Als u een werkbak aan de verreiker koppelt kunnen er mensen vanuit de werkbak werken, en tegelijk de werkbak laden/ lossen. Hierdoor worden verreikers veel gebruikt met zonnepanelen monteren. De zonnepanelen kunnen dan samen met de jongens mee de werkbak in.

Verreiker huren?

Wilt u particulier een verreiker huren? Vul uw gegevens in als u wilt weten welk type verreiker bij uw uitdaging past. Wij voorzien u graag van persoonlijk advies