Wij verhuren het volgende Verreikers

Onbemande verreiker huren?

Op zoek naar een verreiker om te huren? Een verreiker is een multifunctionele machine die flexibel is en zware lasten kan tillen en verplaatsen. Dus heb je een veelzijdige machine nodig? Lees dan snel verder. Nog niet zeker of een verreiker bij jouw uitdaging past? Of persoonlijk advies over welke verreiker aan jouw wensen voldoet? Een van onze specialisten helpt je graag.

 

 

 

 

Neem direct contact op

Wij helpen u graag met advies op maat.

Bel met Remco: 0342-784202 of mail: planning@vanginkelbv.nl

 

 

 

  • Hijsvermogen op maat
  • Op elk terrein
  • Op elk vakgebied
  • Kwaliteit en veiligheid

Wat is een verreiker?

Een verreiker is een veelzijdige machine die wordt gebruikt om zware gewichten te willen. Het verschil tussen bijvoorbeeld een hoogwerker en een verreiker is dat een verreiker zware lasten hijst en dus sterker is. Hierdoor is de verreiker een echte krachtpatser. Ook is een verreiker multi-inzetbaar. Met de juiste voorzetstukken functioneert een verreiker zowel als hoogwerker, shovel, heftruck of hijskraan.

De verreiker heeft een telescooparm, oftewel een uitschuifbare arm die de last naar de plek toe hijst. Dankzij deze telescooparm kun je op plekken komen waar je niet zomaar of makkelijk bij kan. Van Ginkel heeft verreikers die tot wel 26 meter gaan!

Hoe werkt een verreiker?

Een verreiker kan op verschillende manier bewegen. De telescooparm kan recht omhoog en naar beneden bewegen. Daarnaast kan de arm van een verreiker ook in en uitschuiven. In ons eigen wagenpark kun je verreikers huren die tot wel 26 meter uitschuiven. Ook is het mogelijk om de voorzetstukken apart te bedienen. Zo kun je deze naar beneden of naar boven kantelen. En wist je dat een verreiker ook te gebruiken is op bouwgrond? Verreikers hebben namelijk dikke banden met veel profiel en stempels aan de zijkant, hierdoor staat een verreiker altijd waterpas.

Voorzetstukken voor verreikers

Door de verschillende voorzetstukken zijn verreikers multi-inzetbaar. Met een lier hijs je eenvoudig zware ladingen en vorken zijn ideaal voor het verplaatsen van pallets. De verreiker functioneert dan eigenlijk als heftruck. Grond of puin verplaatsen met een verreiker? Dat kan ook door een grondbak als voorzetstuk te gebruiken. Kortom, een verreiker is geschikt voor elke toepassing. Wij hebben de volgende voorzetstukken in ons assortiment:

  • Jip balk
  • Jip lier
  • Grondbak
  • Vorkenbord
  • Werkbak

Verschillende type verreikers

En zijn verschillende type verreikers: roterend en star.

Roterende verreiker

Bij een roterende verreiker kan de bovenwagen met de cabine en de mast er op 360° draaien. Hierdoor wordt het eenvoudig mogelijk om plaatsen te bereiken die normaal moeilijk bereikbaar zijn.

Starre verreiker

Een starre verreiker is relatief flexibel. Bij een starre verreiker kunnen de cabine en arm niet om hun as heen draaien. Hierdoor is een starre verreiker beter geschikt voor zware lasten en minder geschikt voor lastig bereikbare plekken.

Flexibele verreikers

Beide type verreikers zijn relatief wendbaar. Dit komt doordat de wendbaarheid ook wordt bepaald door de besturingsopties. De besturingsopties bepalen hoe de verreiker beweegt. Zo kan de verreiker bestuurt worden met de voorwielen. De voorwielen bepalen dan de richting. Dit is de beste keuze als je met een verreiker de weg op gaat. De verreiker is dan het minst flexibel.

Het is ook mogelijk om een verreiker te besturen met de voor- en achterwielen. Hierdoor heeft de verreiker een kleine draairadius. Dit is ideaal voor een terreinlocatie.

Het meest flexibel is de verreiker met krabbesturing. Hierdoor kan de verreiker zijwaarts bewegen. Hierdoor is bochten maken overbodig. Krabbesturing is perfect voor kleine en smalle ruimtes.

Voordelen van een verreiker

In het kort zijn er drie belangrijke voordelen van een verreiker. Een verreiker kan zowel hoog als ver tillen. Een verreiker is een veelzijdige machine door verschillende voorzetstukken. Een verreiker is multi-inzetbaar. Heb je zowel een kraan als een heftruck nodig? Met een verreiker heb je twee in één.

Verschil tussen heftruck en verreiker

Een verreiker met vorken functioneert al heftruck. Het voordeel van een verreiker is dat deze op veel grotere hoogte en afstand kan hijsen. Een heftruck daarentegen heeft een kleine draaicirkel en is compacter.

Toepassingen met verreikers

Net als bij een hoogwerker waarmee je mensen omhoog kunt tillen, til je met een verreiker ook mensen omhoog. Een verreiker kan zware lasten zowel heffen als hijsen, maar ook mensen kan hij omhoog tillen. Hierdoor zijn verreiker voor vele toepassingen te gebruiken. Zo worden verreikers veel gebruikt om zonnepanelen schoon te maken. Hiervoor werkt een verreiker uitstekend omdat deze horizontaal kan bewegen en ook werkt op RUW-terrein.

Verreiker huren?

Een verreiker huren is ideaal voor asbestsanering, dak- en wandbeplating, utiliteits- en woningbouw, beton- weg en waterbouw en bijvoorbeeld ook gipstransport.

Vul uw gegevens in als u wilt weten welk type verreiker bij uw uitdaging past. Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.